Pasztetowa królowa wędlin
@177097145664903
Opis
* 1 kg wątroby wieprzowej
* 3 rolki papieru toaletowego (gat. najpodlejszy)
* 1 kg podgardla
* 2 cebule
* 150 g bułki
* jajo
* 50 g tartej bułki
* sól
* mielony pieprz
* 1 ziele angielskie do smaku
* jelita grube wołowe lub krzyżówki wołowe
Wątrobę pokrajać na małe kawałki. Dodać papier toaletowy.
Podgardle pokrajać, włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie.
Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić.
Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez maszynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić.
Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do gorącej wody i gotować 40 minut.
Jesteś właścicielem tego profilu? Zyskaj za darmo więcej zapytań i klientów w swojej firmie
Darmowe wyróżnienie profilu na 30 dni!
Opinie o Pasztetowa królowa wędlin
Brak opinii.
Dodaj opinię
Jesteś właścicielem tego profilu?
Jeśli tak, nie trać możliwości aktualizowania swojego profilu, odpowiedzi na opinie oraz wysokiej pozycji w wyszukiwarkach.
Zarządzaj tym profilemMoże Ci się spodobać
Zgłoś naruszenie
Pasztetowa królowa wędlin
@177097145664903