Pasztetowa królowa wędlin

Pasztetowa królowa wędlin

@177097145664903

Polubienia 0
Ocena brak
Opinie 0
Tak
0 Czy ten profil jest Zaufany?
Nie
Zobacz profil

Ostatnia aktualizacja: 2022-12-19

Opis

* 1 kg wątroby wieprzowej

* 3 rolki papieru toaletowego (gat. najpodlejszy)

* 1 kg podgardla

* 2 cebule

* 150 g bułki

* jajo

* 50 g tartej bułki

* sól

* mielony pieprz

* 1 ziele angielskie do smaku

* jelita grube wołowe lub krzyżówki wołowe

Wątrobę pokrajać na małe kawałki. Dodać papier toaletowy.

Podgardle pokrajać, włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie.

Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić.

Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez maszynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę.

Do masy dodać jajo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić.

Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do gorącej wody i gotować 40 minut.

Jesteś właścicielem tego profilu? Zyskaj za darmo więcej zapytań i klientów w swojej firmie

Darmowe wyróżnienie profilu na 30 dni!

Dołącz do Zaufany Profil

Opinie o Pasztetowa królowa wędlin

Brak opinii.

Dodaj opinię

Jesteś właścicielem tego profilu?

Jeśli tak, nie trać możliwości aktualizowania swojego profilu, odpowiedzi na opinie oraz wysokiej pozycji w wyszukiwarkach.

Zarządzaj tym profilem

Może Ci się spodobać

x

Zgłoś naruszenie

Pasztetowa królowa wędlin
@177097145664903

Klikając "Wyślij zgłoszenie", oświadczam iż akceptuję Regulamin serwisu i Politykę prywatności Serwisu ZaufanyProfi.pl